Textielbedrukkingen d.m.v. transferdruk
Transferdruk is het best te omschrijven als een druktechniek in 2 stappen. 1. Het drukken van de transfers (op papier) 2. Het appliceren van de transfers op het gewenste textiel.

Deze techniek is uitermate geschikt voor het bedrukken van "lastige" kleding. Lastig in de zin van moeilijk bedrukbare plekken, en op materialen die niet uitermate geschikt zijn voor rechtstreeks drukwerk. Omdat er eerst op papier gedrukt wordt, zijn afbeeldingen zeer scherp te bedrukken en in vele kleuren.

Als u in het bezit bent van een transferpers kunt u bij ons losse transfers bestellen in elk gewenst aantal.

We zeefdrukken op dit moment 3 soorten transfers.
(en enkele varianten hierop)

Hot Split transfers
Uitermate geschikt voor het bedrukken van licht en wit textiel, ook in CMYK. Deze transfers zijn een goede vervanging voor rechtstreeks drukwerk op allerlei lichtgekleurd textiel als bijv. caps, tshirts, sweaters, overhemden, e.d.

Plastisol transfers
Worden gebruikt voor het bedrukken van allerlei gekleurd textiel, dekkende transfers met heldere kleuren ook CMYK+witmaskers.

Poeier transfers
Deze transfers worden behandelt met een speciale granulaatpoeder om uitstekende hechting te garanderen en kunt u gebruiken voor al uw werkkleding, bodywarmers, paraplu's, caps, nylon en diverse andere materialen.

Andere technieken die worden gebruikt zijn onder andere; 1440 dpi CMYK inktjet transfers (momenteel alleen beschikbaar voor licht textiel) en diverse "Videoflex" varianten, te gebruiken voor kleine oplagen in hoofdzakelijk 1 kleur zoals bijvoorbeeld individuele teksten en rugnummers op sportkleding.

Transfereer Instructies

Hot Split transfers
Temperatuur 200 C
Druk 3 a 4 Bar voor 5 seconden
(papier heet verwijderen)

- Hot Peal transfers zijn transparant en daarom alleen geschikt voor lichtgekleurd/wit textiel. Deze transfers benaderen het beste de rechtstreeksdrukwerk technieken omdat de print zich in het texiel mengt i.p.v. een laag te vormen. Ook geschikt voor het bedrukken van fijne prints dan wel voorzien van een vernislaag.

Plastisol transfers
Temperatuur 180 C
Druk 2 a 3 Bar voor 15 seconden
(papier koud verwijderen)

- Plastisol transfers zijn dekkende transfers geschikt voor donker/gekleurd textiel. In sommige gevallen moet het textiel eerst ontvet worden. Aangeraden wordt eerst een artikel te testen d.m.v. een bijv. een wasproef. De plastisol inkt vormt een laag op het textiel. Voorzien van een lijmlaag kunnen deze transfers ook worden gebruikt op licht elastisch textiel.

Poeier transfers
Temperatuur 160/180 C
Druk 3 a 4 Bar voor 15 seconden
(papier koud verwijderen)

- Poeiertransfers zijn plastisoltransfers voorzien van een poedergranulaat welke een goede hechting maakt op verschillende soorten textiel. Synthetisch materiaal eerst voorverwarmen. In sommige gevallen moet het textiel eerst onvet worden. Aangeraden wordt eerst een artikel te testen d.m.v. een wasproef e.d. Voorzien van een extra lijmlaag kunnen deze transfers worden toegepast op bedrijfskleding en nylon.

Polytex BV, Witte Paal 119, 1742NX, Schagen NH t. 0224-218156 f. 0224-212165 e. info@transfers.nl